Algunes us sorprendran, altres ja les coneixereu ... I segur que hi ha moltes més que podríeu afegir! Si és així, no dubteu a deixar-les en els comentaris. Moltes gràcies per la vostra aportació. Aquí va la nostra anàlisi:

 1. Disponible per a plataformes iOS, trobem l'eina TEACHERKIT. Si tenim un dispositiu d'aquest sistema operatiu, amb TeacherKit podrem crear un munt de classes (amb un munt d'alumnes) i podrem exportar totes les dades per gestionar nosaltres mateixos (perquè el que és l'eina, poc més permet a part de "prendre nota "). Això sí, la interfaç és la mar de bonica, encara que crec que els creadors estan en altres feines últimament, perquè no s'ofereixen moltes novetats.
 2. La següent eina que us presentem -més ben dit, conjunt de eines- són les aplicacions disponibles al gegant d'internet: Google. El que va començar com un cercador, fa ja uns quants anys, compta amb GSuite, un conjunt d'eines multiplataforma que et permet infinitat d'opcions: des de la creació d'un document de text, fins a un formulari, passant per diferents sistemes de publicació i diferents opcions per treballar de manera conjunta. Compta, entre les seves opcions, amb Google Classroom, un lloc de trobada entre mestres i alumnes, des d'on publicar notícies, programar activitats, lliurar tasques i tornar avaluacions. És gratuïta per a institucions educatives i, des de no fa molt temps, també està disponible per a comptes personals (encara que desconeixem si és per la situació actual o si serà de manera definitiva). Una eina molt completa, com no podia ser menys, venint de qui ve. Això sí, sense cap tipus d'enllaç amb el marc normatiu de cada lloc. Això, es deixa per a cada un.
 3. En el tercer anàlisi, trobem ALEXIA (no, no és d'Amazon). No estem parlant de l'altaveu intel·ligent, sinó d'una plataforma de gestió integral, tant administratiu-educativa com de comunicació, a la qual s'accedeix des de qualsevol dispositiu mòbil o fix ubicat en qualsevol lloc. A un entorn cloud / núvol, habilita tota la informació emmagatzemada de manera permanent i permet atendre demandes en qualsevol moment mitjançant una connexió a Internet.
 4. ADDITIO. Segur que heu sentit a parlar d'aquesta plataforma en diverses ocasions, enunciant les seves possibilitats per al dia a dia de l'docent. Es tracta d'una eina versàtil amb moltes funcionalitats al voltant de el món educatiu, intuïtiva i pràctica. Tot i això, cal destacar, com a punt negatiu, que no deixa de ser un quadern de professor, sense més. Això sí, digitalitzat. Disponible amb versions per iOS i per Android.
 5. Una editorial que ha llançat la seva pròpia eina, amb més o menys èxit, és l'editorial SM. La seva pròpia plataforma de gestió, es diu EDUQUEM, i permet als docents assignar les pertinents qualificacions a cadascun dels seus alumnes alhora que la plataforma notifica als pares sobre la nota. Està disponible en apps per iOS i per Android.
 6. Composta per diferents mòduls per adaptar-se a les necessitats de cada centre, CLICKEDU porta diversos anys desenvolupant-se com una eina tant de gestió de centre com de comunicació amb les famílies. És en aquest últim punt on ens trobem la part que permet bolcar i assignar notes als alumnes, ja siguin generals o per matèria, classe, períodes, etc. Es tracta d'una plataforma web que té apps disponibles en iOS i en Android.
 7. Segur que tots els docents i lectors d'aquest post, heu sentit a parlar de MOODLE. I és que Moodle és, precisament, una plataforma amb la capacitat d'adaptar a diferents entorns i requisits, a través de la instal·lació de connectors o extensions. És completament gratuïta tot i que, francament, no es queda molt distant d'una carpeta en el núvol. Això sí, poc intuïtiva però ben gestionada.
 8. Creada per un docent espanyol, trobem QUADERN DEL PROFESSOR. Té algunes funcions específiques per a docents de certes comunitats autònomes i permet crear horaris, alumnes, assistència així com per descomptat registre de notes de tots els estudiants. Només està disponible a la Play Store per Android, encara que té versió gratuïta.
 9. XTEND també cobreix la part de qualificacions que els professors podran incloure en la plataforma, amb la conseqüent notificació a les famílies. Això els permetrà portar un registre de cada assignatura, així com de l'evolució a mesura que avança el curs. Té apps disponibles a Android i IOS.
  1. L'última aplicació que volem comentar és, com no, COGNITA. Aquesta aplicació és ideal per a programar, avaluar i analitzar, tant les programacions dels mestres, com els aprenentatges dels alumnes. Es tracta d'una eina molt versàtil, amb infinitat de possibilitats. Té versions per a mòbil, tablet i ordinador. Té diferents modalitats de preus, però pots provar-la de manera gratuïta.

En resum, podem comprovar que són moltes les aplicacions i eines multiplataforma que permeten deixar de banda el paper i dur a terme moltes de les gestions de la vida docent en plataformes digitals. Algunes molt atractives visualment, altres amb una interfície molt intuïtiva, altres gratuïtes, algunes multiplataforma ... però no hem trobat cap que faciliti l'anàlisi que Cognita posa a les mans del docent, així com la gestió de les relacions entre les propostes d'aprenentatge establertes per l'equip docent i els marcs normatius que regeix la llei educativa.

Podeu provar-les i jutjar vosaltres mateixos. A més, si coneixeu altres aplicacions, no dubteu a posar-les en els comentaris. Junts, aprenem millor.